Chokladmousse med karamellsås

Serverar: 8-10 portioner

Mousse med mycket chokladsmak som serveras med ett läckert tillbehör av nötter och frukt i karamellsås.

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad, 70%
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 2 msk socker
  • Karamellsås
  • 3/4 dl socker
  • ½ dl vatten
  • ½ dl vispgrädde
  • 25 g valnötter
  • 25 g hasselnötter
  • 25 g mandel
  • 1/4 ananas
  • 1 päron
  • Instruktioner

    1. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Rör ner äggulorna och låt svalna något.
    2. Vispa äggvitorna till ett skum. Tillsätt sockret och vispa till en fast skum. Rör ner ½ av äggvitorna i chokladsmeten och vänd sedan ner resten i chokladsmeten.
    3. Häll upp moussen i glas eller portionsformar eller i en stor form. Ställ i kyl i minst 4 timmar, i stor form kan det ta något längre tid för moussen att stelna.
    4. Skär ananasen och päronet i små tärningar. Hacka valnötterna i bitar.
    5. Koka socker och vatten till 100 grader, då är lagen en tjock sirap och bubblorna är 1 cm stora. Hetta undertiden upp grädden. Tillsätt grädden till sockerlagen och låt det koka samman någon minut.
    6. Ta från värmen och lägg ner nötterna och frukten. Låt kallna.
    7. Servera karamellsåsen på moussen eller vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben