Chokladmousse med mörk och ljus choklad

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 20 minuter

Jag hittade ett recept i boken "sött sweet dulce" men ändrade lite. Att bara använda mörk choklad kan bli lite beskt om det inte är väldigt bra kvalité. Därför valde jag att blanda mörk och ljus choklad. En mycket god mousse som inte är för söt.

Ingredienser

  • 75 g ljus choklad, gärna fazer blå
  • 75 g mörk choklad 70%
  • 3 dl vispgrädde
  • 1-2 msk socker till grädden
  • 2 äggulor
  • ev. riven choklad att toppa med
  • ev. 1-2 msk kaffe
  • ev. hallon till garnering
  • Instruktioner

    Bryt chokladen i bitar och lägg den i en sopptallrik med kanten över sjudande vatten. Vispa grädden (inte för hårt för då kan moussen bli grynig) tillsammans med sockret. Efter att chokladen smält rör ner en äggula i taget. Rör om väl. Rör sedan ner lite av grädden och rör det hela slät. Gör sedan tvärtom. Vänd ner choklad smeten med slickepott i skålen med grädden. smaksätt ev. med kaffe. Rör om varsamt. Fördela moussen i små portionsformar, koppar eller glas. Ställ i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben