Chokladmousse med rom

Serverar: 4 portioner

Gott och festligt.

Ingredienser

  • 75 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl standardmjölk
  • 1 msk rom
  • Garnering
  • 40 g mörk choklad
  • Physalis
  • Sockerkulor
  • Instruktioner

    1. Finhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde och mjölk.Häll den över chokladen och rör om till en jämn smet. Låt blandningen svalna och sätt in den i kylskåpet över natten.
    2. Rör om och smaka av med rom. Vispa smeten fluffig med elvisp och häll upp i glas. Låt stå kallt ytterligare en stund. Smält chokladen enl anvisning på förpackning. Häll chokladen i en strut, spritsa hjärtan på bakplåtspapper och låt stelna.
    3. Garnera mousseglasen med hjärtan, skalade physalis och sockerkulor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben