Chokladmousse med whiskey

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Fantastiskt god och fluffig, kryddad med whiskey.

Ingredienser

  • 100 g god mörk choklad, bruten i bitar
  • 60 g smör, skuret i bitar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 stort ägg
  • 1 msk whisky
  • 1 msk honung
  • Instruktioner

    Smält chokladen i vattenbad. Klcka i smöret och låt även det smälta. Vispa ägg och honung pösigt. Vispa grädden. Blanda försiktigt ner grädden, chokladen och whiskyn i äggsmeten. Portionera upp moussen i små dessertskålar eller glas. Låt stå i kylskåp minst en timme innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    olandstoken 29 januari 2012

    Jättegott och lätt att göra. Kände dock ingen whiskeysmak, trots att jag tog mer whiskey än receptet, dock en billigare variant. Männen i huset gillade verkligen denna efterrätt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben