Chokladmousse på tofu

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Chokladmousse som kan bli helt vegansk, mjölkfri och glutenfri beroende på vilken mjölk och choklad som används. Inte så söt, men krämig och god! Experimentera gärna genom att tillsätta lite snabbkaffepulver, en nypa salt, lakritspulver eller valfri sötma.

Ingredienser

  • 325 g silkestofu
  • 1 tsk flytande vaniljextrakt
  • 1 ½ dl mjölk, mandel- eller sojamjölk
  • 2 ½ dl hackad mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Mixa tofu, vaniljsocker och mjölk i matberedare tills det blir en slät smet.
    2. Smält under tiden chokladen i vattenbad eller i micron. Häll ner det i tofusmeten och mixa tills allt är blandat.
    3. Häll upp i små skålar eller glas och ställ i kylen i minst 20 minuter innan du serverar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben