Chokladmoussepaj

Serverar: 14 portioner

Är man förtjust i choklad så är detta något att sätta tänderna i.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • 3/4 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 50 g mjuk nougat
  • 2 äggulor
  • 100 g smör
  • 4 äggvitor
  • 1/2 dl socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Blanda smör, ägg, socker, salt, vaniljsocker och vetemjöl till en smidig deg. Klä en pajform med löstagbar botten med degen. Nagga degen med en gaffel. Grädda i ugnen 12-15 minuter. Låt svalna.
    3. Smält chokladsorterna i mikrovågsugn eller vattenbad. Blanda ner äggulor och smör. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner sockret. Rör ner äggvitesmeten i chokladsmeten som INTE får vara varm.
    4. Fyll chokladmoussen i det avsvalnade pajskalet och ställ den kallt tills den stelnar. Sikta över florsocker och garnera med valnötskärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben