Frusen chokladmoussepaj

Serverar: 10 portioner

En god efterrättspaj som kan göras flera dagar i förväg. Ska serveras halvtinad.

Ingredienser

  • Botten
  • 1 pkt ( 180 g) vanilj eller chokladrån
  • 3/4 dl smält smör
  • Fyllning 1
  • 100 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 apelsin , rivet skal och saft
  • Fyllning 2
  • ½ dl socker
  • 3 msk kakao
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 1 mogen banan , mosad
  • Instruktioner

    1. Smula rånen och blanda med smält smör till en grynig massa som trycks ut i en bakform med löstagbar kant och ställ den kallt.
    2. Rör smör och socker riktigt pösigt, tillsätt ett ägg i taget och rör smeten slät. Smaksätt med rivet skal och saft från apelsinen, häll den över bottnen och släta till.
    3. Blanda socker, kakao och ½ dl grädde till en kräm. Vispa resten av grädden tjock och rör den i kakaokrämen tillsammans med mosad banan och hackade valnötter. Häll chokladkrämen över apelsinsmeten och täck formen med plastfolie. Frys den i minst 12 timmar, gärna längre.
    4. Tas fram i rumstemperatur 30 min före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben