Chokladmoussepaj

Serverar: 8-10 portioner

En paj att njuta av. Amarettokexen ger skalet fin smak av mandel. Bananerna kan uteslutas.

Ingredienser

  • 125 g digestivekex
  • 5 amarettokex (ca 50 g)
  • 1 dl smält smör
  • Ev 2 bananer
  • Chokladmousse
  • 4 msk kakao
  • 4 msk socker
  • 3 msk vatten
  • 2 tsk frystorkat kaffe
  • 2 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Garnering
  • 50 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt en stund.
    2. Blanda kakao, socker, vatten och snabbkaffe i en kastrull. Tillsätt äggulorna och sätt kastrullen i vattenbad. Sjud blandningen tills den tjocknat. Låt svalna.
    3. Vispa grädden och rör ner den i chokladkrämen. Täck ev bottnen med skivad banan. Bred på moussen och ställ svalt en stund.
    4. Garnering: Smält blockchokladen över vattenbad på svag värme. Ringla ut till figurer på bakpapper. Garnera pajen med chokladfigurerna och rivet apelsinskal vid serveringsdags.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben