Chokladmoussepajer

Serverar: 15-20 portioner

Otroligt enkelt att göra dessa och frysa in. Sedan är det bara att plocka fram och låta tina när du blir sugen eller får gäster.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 115 g Norrmejerier smör
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk starkt nybryggt kaffe
  • 2 äggulor
  • 3 dl Norrmejerier vispgrädde
  • Dekoration
  • Mandel, flisad
  • Citronmeliss
  • Choklad, riven
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Arbeta samman pajdegen. Forma degen till en rulle och skär skivor. Tumma ut skivorna i små mazarinformar.
    3. Grädda pajbottnarna i 10-12 minuter eller tills de är vackert ljusbruna.
    4. Dela chokladen i mindre bitar och smält den. Rör ned kaffe och äggulor i chokladen, och låt det hela svalna.
    5. Vispa grädden och vänd ned den i chokladsmeten.
    6. Spritsa eller klicka ut moussen på pajbottnarna. Ställ svalt till servering eller frys på bricka.
    7. Dekorera gärna med flisad mandel, citronmeliss och riven choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben