Chokladmoussepaj med päron

Serverar: 1 portioner

Krämig chokladmousse och saftiga päron passar bra ihop.

Ingredienser

  • Botten
  • 150 gram krossade digestivekex
  • 75 gram smör
  • Fylning
  • 150 gram mörk choklad (minst 70% kakao)
  • 3 st ägg
  • 3 st stora päron
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl granatäppelkärnor
  • Earl Grey sirap
  • 1,5 dl vatten
  • 1 st tepåse Earl Grey
  • 0,75 dl ljust muscovadosocker alt strösocker
  • Instruktioner

    1. Botten: Krossa kexen fint. Smält smöret. Blanda med smulorna. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant ca 24 cm. Ställ kallt. 2. Earl Grey sirap: Koka vatten. Lägg i tepåsen. Låt dra ca 3 min. Ta upp tepåsen, tillsätt sockret och låt koka ca 10 min. Sirapen ska reduceras till hälften. låt svalna. 3. Päronklyftor: Skala, kärna ur och skär i tunna klyftor. Smält smör i en stekpanna och lägg i klyftorna. Stek tills de blir mjuka. Låt svalna. 4. Fyllning: Smält chokladen i försiktigt i mikro på låg effekt. Rör om då och då. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum. 5. Rör ner gulorna en i sänder i chokladen. Rör till en slät kräm. Rör därefter ner först två skedar av äggviteskummet. Vänd sedan ner resten försiktigt. 6. Bred utchokladmoussen i pajskalet och ställ det kallt i en timma för att stelna. Lägg därefter på päronklyftorna. Ringla över tesirapen och dekorera med granatäppelkärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Loulou3 24 oktober 2010

    Väldigt, Väldigt gott efterrätt! Hade ingen mörkchoklad och jag vet inte hur resultatet skulle vara med den, men jag använde ljus blockchoklad och blev hur god som helst. Uppskatad även från barnen. Var fundersam över hur en mousse utan grädde skulle vara möjlig men den var riktigt fluffig och god! God och snabb efterrätt: den kommer jag att göra flera gånger! En STOR 5:a från oss!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben