Chokladmoussetårta med after eight

Denna tårtan kan med fördel frysas och tas fram en liten stund före servering. Då kan den förberedas i förväg och får en härligt fast konsistens och känns inte så mäktig. Den är även god kylskåpskall.

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 2 msk kakao
  • Mousse
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 6 after eight plattor
  • 1 äggula
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Riv mandelmassan fint och blanda i ett ägg i sänder. Tillsätt kakaon och häll smeten i formen. Grädda i drygt 25 minuter i 175 grader. Smält blockchokladen över vattenbad och bryt ner mintchokladen mot slutet. Rör om noga och låt den sedan svalna ordentligt. Vispa under tiden grädden, dock inte alltför tjock. Låt den stå i rumstemperatur medan chokladen svalnar. Rör sedan ner äggulan i chokladsmeten och vänd därefter ner grädden. Bred moussen över kakan och förvara i antingen kyl eller frys.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben