Chokladmoussetårta med maräng och pistagenötter

Serverar: 6-8 portioner

Jätte smarrigt!!

Ingredienser

  • Botten
  • 2 ägg
  • 100 g smält smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 100 g smält choklad
  • ½ dl hackade pistagenötter
  • Mousse
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 msk honung
  • 200 g hackad mörk choklad
  • 70 g smör
  • Pistagenötter
  • maränger till servering
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i smörad springform (ca 25 cm i diameter) i 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen. Vispa grädde luftig. Vispa ägg och honung pösigt. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Rör till sist ner grädden. Låt botten vara kvar i formen och bre över chokladmoussen. Låt tårtan svalna i kylen i ett par timmar. Strö över hackade pistagenötter och marängkross. Skär loss tårtan från formen med en varm kniv.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben