Chokladmoussetårta med maräng och pistaschnötter

Serverar: 10-12 portioner

Söt maräng och salta nötter blir en god smakkombination tillsammans med chokladen.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 100 g smält smör
  • 1dl vetemjöj
  • 3dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 100 g smält mörk choklad
  • 0,5 dl salta pistagenötter
  • Mousse
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 msk honung
  • 200 g hackad mörk choklad
  • 70 g smör
  • Dekoration
  • Saltade pistagenötter
  • Krossade maränger
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i smord springform, ca 25 cm i diameter, i ca 20 min. Låt kallna.
    2. Till moussen vispas grädden luftigt. Vispa ägg och honung pösigt. Smält choklad och smör över vattenbad. Vänd ner chokladen i äggsmeten och rör sist ner grädden. Låt botten vara kvar i formen och bre över moussen. Låt kallna och sätta sig några timmar i kylen.
    3. Strö över pistaschnötter och krossad maräng strax innan serveringen. Tårtan skäres loss med en varm kniv.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben