Chokladmuffins

Ingredienser

  • 125 g mörk choklad
  • 1 dl kakaopulver
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl farinsocker
  • 1 krm salt
  • 125 g hackad mörk choklad
  • 2 1/4 dl mjölk
  • 4 msk olja
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Ställ 20 bakformar av papper på en plåt. Smält chokladen i en kastrull över vattenbad. Lyft kastrullen från värmen och rör ned mjölet blandat med bakpulver och resten av ingredienserna. Blanda noga. Fördela blandningen i pappersformarna och grädda dem i 225 8 - 10 minuter eller tills de höjt sig fint och känns fasta när man rör dem. Serveras varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Diabetes
    Diabetes är ett växande problem i hela värden och därmed även i Sverig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben