Chokladmuffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 20 minuter

Lättlagade muffins som blir jättegoda.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1,75 dl socker
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 dl kakao
  • 175 g mörk eller ljus choklad efter smak
  • 1 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl olja
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°C. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Rör om och blanda väl. Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 minut med elvisp eller dyligt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar för stora (amerikanska) muffins. Fyll dem lite mer än hälften. Bryt chokladen i bitar, tryck ner bitarna i smeten. Tryck försiktigt så att inte all choklad hamnar i botten. Grädda 20-25 min i mitten av ugnen, om du använder små muffinsformar ca 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Diabetes
    Diabetes är ett växande problem i hela värden och därmed även i Sverig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben