Serverar: 12 portioner
Tid: 20 minuter
Lättlagade muffins som blir jättegoda.
Sätt ugnen på 175°C. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Rör om och blanda väl. Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 minut med elvisp eller dyligt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar för stora (amerikanska) muffins. Fyll dem lite mer än hälften. Bryt chokladen i bitar, tryck ner bitarna i smeten. Tryck försiktigt så att inte all choklad hamnar i botten. Grädda 20-25 min i mitten av ugnen, om du använder små muffinsformar ca 15 min.
Muffins
Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...
Diabetes
Diabetes är ett växande problem i hela värden och därmed även i Sverig...