Chokladmuffins

Serverar: 15 portioner

Supergoda.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl råsocker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 100 g ljus blockchoklad
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Ställ aluminiumformar på en plåt. Smält matfettet tillsammans med blockchokladen och låt det svalna. Vispa ägg och råsocker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör om med en sked tills smeten är slät. Blanda till sist ner matfettet. Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte mer än 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Kristinfahl 8 december 2010

    Hej! Kan väl inte tänka mig att du menar att det ska vara 1½ dl vaniljsocker i muffinsen???? Vilken mängd menar du?

    bsmulan 8 december 2010

    Hej! Det va snopet givetvis menar jag 1 1/2 tsk vaniljsocker. :) Tack för rättningen :) Kram

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Diabetes
    Diabetes är ett växande problem i hela värden och därmed även i Sverig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben