Chokladmuffins med hallon

Serverar: 10 portioner

Tid: 20 minuter

Lite jobbigt, men gott är det....

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad av god kvalitet
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • Hallon
  • Vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Smält choklad och smör i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver noga.
    2. Rör ner något avsvalnad chokladsmet i ägg- och sockerblandningen. Vänd ner mjölet försiktigt så smeten blir slät.
    3. Fördela smeten i stora muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 225 grader i 5-7 min. Låt svalna och sätt in i kyl till servering. Servera muffinsen kalla med hallon och en klick grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben