Den här milda och krämiga desserten förbereds gärna i god tid. Servera gärna med färsk frukt, färska bär, eller en bärsås.
Ingredienser
2 dl vispgrädde
2 msk socker
100 g mjölkchoklad
1 gelatinblad
Instruktioner
- Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka undertiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.
- Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.
- Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.
- Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera med färsk frukt, gärna hallon.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Väldigt god och lätt att göra.
Mmmmmmm!! så gott detta var. Snabbt och enkelt. Full pott för en mycket smarrig chokladpannacotta. Tack för receptet.
Åh så god! Enkel att göra och riktigt lyxig :) Serverade vispad grädde och osockrade hallon till. En perfekt dessert till helgens mys :D