Chokladpannacotta

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar 30 minuter

Den här milda och krämiga desserten förbereds gärna i god tid. Servera gärna med färsk frukt, färska bär, eller en bärsås.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk socker
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka undertiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.
    2. Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.
    3. Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.
    4. Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera med färsk frukt, gärna hallon.

    Liknande recept

    3.5
    2 h 15 min
    5-6

    Kommentarer (3)

    AmandaIdenNordin 1 juni 2009

    Väldigt god och lätt att göra.

    Disen 3 januari 2010

    Mmmmmmm!! så gott detta var. Snabbt och enkelt. Full pott för en mycket smarrig chokladpannacotta. Tack för receptet.

    Cassiopeya 11 februari 2012

    Åh så god! Enkel att göra och riktigt lyxig :) Serverade vispad grädde och osockrade hallon till. En perfekt dessert till helgens mys :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben