Mörk chokladpannacotta med hallon och persikokompott
Serverar: 4 portioner
Choklad är alltid rätt!
Ingredienser
Pannacotta
150 g Fazer ögon mörk choklad
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
4 msk socker
Kompott
2 dl hallon
1 msk socker
1-2 persikor
Instruktioner
Pannacotta: Smält chokladen i vattenbad och lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde och socker. Krama ur gelatinbladen och blanda med grädden. Vispa ner den smälta chokladen.
Häll upp i portionsformar och ställ kallt i några timmar.
Kompott: Rör hallonen med sockret. Skär persika i klyftor och vänd ner i hallonen. Toppa pannacottorna med kompotten.
En god pannacotta som gav mersmak för oss som åt den. Jag tyckte dock den blev lite för tjock. Nästa gång minskar jag på gelantinet. Jag gjorde den också lite magrare och tog 2 dl matlagningsgrädde och 1 dl vispgrädde. En stark fyra blir det!
En god pannacotta som gav mersmak för oss som åt den. Jag tyckte dock den blev lite för tjock. Nästa gång minskar jag på gelantinet. Jag gjorde den också lite magrare och tog 2 dl matlagningsgrädde och 1 dl vispgrädde. En stark fyra blir det!