Mörk chokladpannacotta med hallon och persikokompott

Serverar: 4 portioner

Choklad är alltid rätt!

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 150 g Fazer ögon mörk choklad
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk socker
  • Kompott
  • 2 dl hallon
  • 1 msk socker
  • 1-2 persikor
  • Instruktioner

    1. Pannacotta: Smält chokladen i vattenbad och lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde och socker. Krama ur gelatinbladen och blanda med grädden. Vispa ner den smälta chokladen.
    2. Häll upp i portionsformar och ställ kallt i några timmar.
    3. Kompott: Rör hallonen med sockret. Skär persika i klyftor och vänd ner i hallonen. Toppa pannacottorna med kompotten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Smulpajen 7 september 2008

    En god pannacotta som gav mersmak för oss som åt den. Jag tyckte dock den blev lite för tjock. Nästa gång minskar jag på gelantinet. Jag gjorde den också lite magrare och tog 2 dl matlagningsgrädde och 1 dl vispgrädde. En stark fyra blir det!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben