Chokladpannacotta med lingon

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Krämig och underbart god efterrätt med hetta.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 200 g mörk choklad, 70%, i bitar
  • 1 tsk röd chili, urkärnad, finhackad
  • 2 dl matyoghurt, 10%
  • 2 rödvinbärsgelé
  • 1 dl lingon
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Låt svälla cirka 5 minuter. Värm grädden i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. Blanda ner socker, choklad, gelatinblad och chili i den heta grädden.
    2. Låt smälta ner under omrörning. Ta kastrullen av värmen och rör ner yoghurten. Fördela smeten i portionsglas. Låt stelna övertäckt i kylskåp 3-4 timmar.
    3. Smält vinbärsgelén i en kastrull. Rör ner lingonen och fördela ovanpå chokladkrämen i glasen. Servera direkt eller låt gelén svalna. Går även att förbereda dagen före servering. Förvara glasen övertäckta i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maahl 20 december 2008

    Det blev tyst runt bordet så gott blev det! Om man lagar receptet för fyra personer så blir efterrätten för stor om man har den efter en middag. En sats = 6 pers tycker jag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben