Chokladpannacotta med apelsinsmak

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Underbar efterrätt som passar både till vardags och till fest. Mild smak, inte för söt (fast man kanske kunde tro det med tanke på ingredienserna). Enkel och snabb att tillreda.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • ½ vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl socker
  • 100 g blockchoklad
  • 1 tsk rivet skal av apelsin
  • 2 dl naturell yoghurt
  • Dekoration
  • Rivet skal av apelsin
  • Instruktioner

    1. Kom ihåg att röra mycket under hela tillagningsprocessen!
    2. Blötlägg gelatinbladen.
    3. Koka grädden, sockret och den halva vaniljstången (ituskuren på mitten) i en tjockbottnad kastrull 10 minuter.
    4. Ta bort kastrullen från plattan och lyft ur vaniljstången.
    5. Krama ur gelatinbladen och rör ner i gräddblandningen.
    6. Bryt chokladen i bitar och rör ner i gräddblandningen tills chokladen har smält och blandningen är slät.
    7. Rör ner apelsinskalet. När blandningen har svalnat en aning rör du ner yoghurten.
    8. Häll upp i portionsskålar och låt stå i kylskåp 2 h.
    9. Dekorera med apelsinskal.

    Liknande recept

    3.5
    2 h 15 min
    5-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben