Chokladpannacotta med hallongelé

Choklad - Hallon - Gott - Gotti - Gott - Gott!

Ingredienser

  • Hallongelé
  • ca 2 dl hallon
  • 2 msk socker
  • 2 msk vitt vin
  • 1 gelatinblad eller 0,5 tsk gelatinpulver
  • Chokladpannacotta
  • 2,5 dl grädde
  • 3 msk socker
  • 50 g mörk choklad (vi använde oss av 70 %)
  • 1 gelatinblad eller 0,5 tsk gelatinpulver
  • Garnering
  • Hallon och riven mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra hallongelén. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten, eller blanda ut gelatinpulvret i en tsk vatten. Koka upp hallonen, vinet och sockret. Blanda i gelatinet.
    2. Häll försiktigt upp hallongelén i fyra lagom stora glas och ställ att stelna i kylen några timmar.
    3. Pannacottan. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten, eller blanda ut gelatinpulvret i en tsk vatten. Riv eller hacka chokladen fint.
    4. Koka upp grädden och sockret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och blanda i den hackade chokladen i grädden och rör om till chokladen löst sig helt och du har en härlig brun smet. Blanda i gelatinet och häll försiktigt i chokladblandningen i glasen med stelnad hallongelé. Ställ återigen undan att stelna i kylen.
    5. Dags att garnera! Riv mörk choklad över pannacottan och toppa med några hela hallon.

    Liknande recept

    3.5
    2 h 15 min
    5-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben