Chokladpannacotta med hallongrädde

Serverar: 6 portioner

=)

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • ½ dl ljust muskovado eller socker
  • 200 g mörk choklad, 70%
  • Hallongrädde
  • 2 dl grädde
  • 2-3 dl färska eller frysta hallon
  • 2 msk gelésocker Multi eller vanligt socker
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta bort kastrullen ifrån plattan. Pressa ur vattnet ur gelatinbladen, lägg bladen i gräddblandningen och rör om ordentligt, tills de har smält. Bryt chokladen i bitar i en skål. Häll den heta grädden över. Rör tills chokladen smält och har blivit en fin ljusbrun blandning. Jag tog handvispen till hjälp. Fördela blandningen i 6 portionsglas. Ställ dem i kylen i ca 2 timmar eller tills pannacottan har stelnat. Jag behövde längre tid än 2 timmar.
    2. Vispa grädden tjock. Mosa de halvtinade bären och blanda dem och sockret i grädden. Låt hallongrädden stå kallt en stund. Klicka grädden i glasen över pannacottan. Dekorera ev med någon chokladbit.

    Liknande recept

    3.5
    2 h 15 min
    5-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben