Chokladparfait

Serverar: 4 portioner

Efterätt som med fördel förberedes dagen innan servering.

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 1,5 dl vatten
  • 75 g strösocker
  • 150 g mörk choklad
  • 2 msk kakao
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 kvist mynta
  • Instruktioner

    1. Rör samman äggulorna.
    2. Koka upp vatten och socker, och låt det koka i 5 minuter.
    3. Häll, under kraftig vispning, genast sockerlagen i äggulorna. Forsätt vispa tills äggsmeten har blivit tjock och kyl den därefter.
    4. Smält chokladen. Låt den svalna, och rör sedan ner den och kakaon i äggsmeten. Vispa grädden tjock (men inte för hård) och blanda i den i smeten.
    5. Häll chokladparfaiten i en lämplig form och ställ den i frysen i 4 timmar.
    6. Tips: Tillreds helst dagen före. Kan uppbevaras i upp till en vecka i frysen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben