Chokladparfait
Serverar:
4 portioner
Efterätt som med fördel förberedes dagen innan servering.
Ingredienser
5 äggulor
1,5 dl vatten
75 g strösocker
150 g mörk choklad
2 msk kakao
5 dl vispgrädde
1 kvist mynta
Instruktioner
Rör samman äggulorna.
Koka upp vatten och socker, och låt det koka i 5 minuter.
Häll, under kraftig vispning, genast sockerlagen i äggulorna. Forsätt vispa tills äggsmeten har blivit tjock och kyl den därefter.
Smält chokladen. Låt den svalna, och rör sedan ner den och kakaon i äggsmeten. Vispa grädden tjock (men inte för hård) och blanda i den i smeten.
Häll chokladparfaiten i en lämplig form och ställ den i frysen i 4 timmar.
Tips: Tillreds helst dagen före. Kan uppbevaras i upp till en vecka i frysen.
Liknande recept
Chokladparfait med lingon
8
Mörk chokladparfait med hasselnötter.
6-8
Chokladparfait med bär och nötter
4-6
Chokladparfait
4-6
Enkel chokladparfait
4
Chokladparfait med hallon
5
4
Chokladmousse med daim
5
6
4
Choklad & Vaniljparfait
4.7
4
18
Choklad och apelsinparfait
3 h
5
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!