Chokladparfait
Serverar:
4-6 portioner
Mörk choklad och farinsocker smakar mycket choklad tillsammans...
Ingredienser
100 g mörk choklad
½ dl mjölk
4 äggulor
1 dl farinsocker
3 dl Arla vispgrädde
Instruktioner
Koka upp mjölken i en kastrull.
Ta den från värmen. Lägg i chokladen i bitar och låt den smälta.
Rör ihop äggula och florsocker.
Vispa grädden. Rör ner äggsmeten och lite av grädden i den smälta chokladen.
Rör i resten av grädden.
Häll smeten i en form, ca 1 liter.
Frys i 4-5 tim. Låt den stå i kylen ca 30 min. Doppa skålen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat eller skeda upp den i portionsskålar.
Toppa med lite saltflingor. Gott också med rostade mandlar, gärna salta.
Tips: Prova att byta ut den mörka chokladen mot mjölkchoklad eller mörk choklad smaksatt med t ex mint eller apelsin.
Liknande recept
Chokladparfait med lingon
8
Mörk chokladparfait med hasselnötter.
6-8
Chokladparfait med bär och nötter
4-6
Enkel chokladparfait
4
Chokladparfait med hallon
5
4
Chokladmousse med daim
5
6
4
Choklad & Vaniljparfait
4.7
4
18
Choklad och apelsinparfait
3 h
5
2
Chokladparfait
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!