Chokladparfait

Serverar: 4-6 portioner

Mörk choklad och farinsocker smakar mycket choklad tillsammans...

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • ½ dl mjölk
  • 4 äggulor
  • 1 dl farinsocker
  • 3 dl Arla vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Koka upp mjölken i en kastrull.
    2. Ta den från värmen. Lägg i chokladen i bitar och låt den smälta.
    3. Rör ihop äggula och florsocker.
    4. Vispa grädden. Rör ner äggsmeten och lite av grädden i den smälta chokladen.
    5. Rör i resten av grädden.
    6. Häll smeten i en form, ca 1 liter.
    7. Frys i 4-5 tim. Låt den stå i kylen ca 30 min. Doppa skålen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat eller skeda upp den i portionsskålar.
    8. Toppa med lite saltflingor. Gott också med rostade mandlar, gärna salta.
    9. Tips: Prova att byta ut den mörka chokladen mot mjölkchoklad eller mörk choklad smaksatt med t ex mint eller apelsin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben