Chokladpepparkaka med mandel

Serverar: 8 portioner

En lättbakad och ljuvlig kladdkaka med julsmak av pepparkakskryddor. En klick lingongrädde till är verkligen pricken över i.

Ingredienser

  • 2 dl sötmandel
  • 200 g smör
  • 3 dl rörsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pepparkakskryddor
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • Lingongrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 dl rårörda lingon
  • 1 dl frysta tinade lingon
  • Garnering
  • Kakao
  • Eventuellt frysta lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
    2. Skålla och skala mandeln och rosta den i en torr stekpanna. Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa ner socker, kakao, vaniljsocker och pepparkakskryddor.
    3. Vispa ner ett ägg i taget och sist mjölet som blandats med mandeln. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna.
    4. Lingongrädde: Vispa grädden till ett mjukt skum. Blanda i vaniljsocker, rårörda lingon och hela tinade lingon. Fortsätt vispa så att sylt och bär fördelas jämnt i grädden.
    5. Sikta kakao över kakan vid servering och strö eventuellt på lite frysta lingon. Servera med lingongrädden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben