Chokladpinnar

Serverar: 40 portioner

Ljuvligt mjuksega!

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 äggvitor
  • Strösocker att rulla degen i
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop smör och socker. Tillsätt kakao, vaniljsocker och mjöl. Vispa äggvitorna till styvt skum och rör ner dem. Klicka ut den lösa smeten i socker och rulla klickarna i strösocker så att de blir ca 5 cm långa. Lägg dem på plåt (inte för tätt) med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader12-15 minuter.
    2. (Bli inte förskräckt över den lösa smeten när den rullar ut. Sockret förhindrar att det kladdar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben