Knapriga chokladpinnar
Helt underbart goda!
Ingredienser
175 g smör
2,5 dl socker
2 msk vaniljsocker
4 msk kakao
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Rör smör, socker och vaniljsocker poröst - matberedare går bra.
Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver, rör sedan ner det i smör-sockerblandningen och samla ihop till en deg.
Dela degen i 4 delar och rulla längder lika långa som plåten. Lägg dem två och två på bakpappersklädda plåtar.
Grädda mitt i ugnen 11-13 min.
Ta ut och skär de varma längderna i sneda, 3 cm breda bitar. Låt kakorna kallna på plåten. Förvara dem torrt i burk.
Liknande recept
Knapriga dajmkakor
5
2 h
50-60
3
Knaprig thaikyckling
5
1-3
3
Knaprig tomatgratäng
3
4
Knapriga olivbollar
4.5
4
4
Knapriga whiskyrutor
4
30 min
24-48
Knapriga rutor med choklad och nötkola
4.5
30 min
35
2
Knapriga chokladrutor med rice crispies
3.8
15 min
8-10
5
Knaprig senapsströmming
2
Knapriga kakor med tosca och fudge
5
20 min
16
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!