Chokladpinnar

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

Spröda chokladkakor, caféstyle.

Ingredienser

  • 200 gram margarin
  • 2 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • 1 msk vatten
  • Garnering
  • 1 st äggvita
  • 0,5 dl pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Låt margarinet bli rumsvarmt och blanda sedan alla ingredienserna till en smidig deg. 3. Rulla ut degen till en rulle som är nästan lika lång som en plåt. Lägg rullen på en plåt med bakplåtspapper och kavla ut den till en ca 0,5 cm tjock, 10 cm bred, platta. 4. Pensla med uppvispad äggvita och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter. 5. Stäng av ugnen. Ta ut plåten och skär kakan på tvären i ca 2 cm breda bitar. 6. Ställ in plåten med kakorna i ugnen igen, låt luckan stå på glänt. Låt kakorna stå ca 20 minuter på eftervärme så de blir torra och spröda.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben