Chokladpraliner

Serverar: 16-17 portioner

Supergoda chokladpraliner. Gör gärna dubbel sats, det blir bara 16-17st

Ingredienser

  • Chokladpraliner
  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 dl socker
  • 2 msk vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • Ev. lite kakao
  • Smaksättning
  • 1 tsk havssalt + mer till garnering eller
  • Ca 6 droppar mintolja
  • Krossade polkagrisar till garnering
  • Instruktioner

    Dela mjölkchokladen i småbitar och lägg i en bunke. Blanda vatten och socker i en kastrull och koka upp. Efter ett tag kommer vattnet att ha kokat bort, och sockret kommer sedan att smälta ner till en karamellaktig sirap. (Tar ca 5-10 min totalt.) När alla sockerklumpar smält i sirapen, häll på grädden och koka tills allting har löst sig igen. Häll ner den varma sockerblandningen i bunken med chokladen. Rör om tills en jämn smet bildats, och låt svalna i rumstemperatur en stund. Häll i antingen flingsalt eller mintolja. Eller dela smeten i två delar och smaksätt varje del olika. Ställ in i kylen i ca 1 timme. Forma sedan till kulor, doppa eventuellt i kakao för att underlätta rullandet. Frys kulorna i en timme, och doppa dem sedan i den mörka chokladen som fått smälta över vattenbad. Garnera med antingen havssalt eller polkakross innan chokladen hunnit stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Antioxidanter!
    Det finns många olika sorts antioxidanter, de viktigaste är karotenoid...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben