Chokladhjärta de luxe

Serverar: 1 portioner

Vilken läckerbit för oss chokladälskare.

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g mandelmassa, riven
  • 3 ägg
  • 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • Glasering
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Garnering
  • Chokladpraliner och/eller -tryffel
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader
    2. Värm ugnen. Blanda mandelmassan med äggen och apelsinskalet och vispa till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad bakform med hjärtform (ca 1 liter).
    3. Grädda i nedre delen av ugnen 25- 30 minuter. Låt kakan svalna något och lossa den. Lägg tillbaka den i formen och häll apelsinsaften över den, stick några hål så rinner saftens lättare ner. Låt kakan stå och dra i formen tills den kallnat och stjälp försiktigt upp den.
    4. Koka upp grädden, lägg i chokladen och rör tills den smält. Låt chokladsmeten svalna lite, bred den över kakan, låt stelna lite och garnera. Förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben