Apelsin- och pralinmuffins

Serverar: 8 portioner

Läckerbitar!!!!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 75 g smör, smält och avsvalnat
  • 3/4 dl apelsinjuice, koncentrerad
  • 3/4 dl mjölk
  • Fyllning
  • 8 ljusa chokladpraliner med tofféefyllning
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och apelsinskal och tillsätt blandningen till äggsmeten växelvis med smör, apelsinjuice och mjölk. Blanda om väl.
    2. Fördela smeten i 8 muffinsformar och tryck ned en pralin i varje. Grädda mitt i ugnen i 175° ca 20 minuter. Låt muffinsen svalna på bakgaller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben