Chokladpudding

Serverar: 6 portioner

Leila`s smarriga chokladpudding med svarta kardemummakärnor, grädde, apelsin och choklad.

Ingredienser

  • 1 tsk svarta kardemummakärnor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk flytande honung
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 nypa flingsalt
  • 200 g mörk kvalitetschoklad 70%
  • 2 ekologiska äggulor
  • 1 msk smör
  • Färska björnbär
  • Instruktioner

    1. Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel.
    2. Koka upp vispgrädde, honung, kardemumma, rivet apelsinskal och flingsalt i en kastrull och sila genom en finmaskig sil. Rör ner finhackad choklad i den varma grädden.
    3. Vispa i äggulor och smör.
    4. Plocka fram 6 små glas eller espressokoppar. Lägg 1-2 färska björnbär i botten av varje glas eller kopp och fyll med chokladcrémen.
    5. Låt stå i kylen i cirka 30 minuter eller servera direkt.
    6. Leilas tips! Dessa små puddingar bör inte stå i kylen över natten. Då blir de för hårda.

    Liknande recept

    4.8
    10 min
    3-4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben