Chokladpudding

Serverar: 4 portioner

Chokladpudding

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 3 gelatinblad
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 6 äggulor
  • 1 msk honung
  • 3 ½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter och krama sedan ur dem ordentligt. Hacka chokladen.
    2. Blanda alla ingredienser utom grädden och chokladen i en kastrull, värm upp under omrörning och dra av från värmen så fort det börjar sjuda.
    3. Rör ner chokladen, häll upp i en rostfri bunke och ställ svalt så att det nästan kallnar. Rör om då och då utmed kanten så att smeten inte stelnar.
    4. Vispa grädden lagom tjock och vänd ner i den svala smeten.
    5. Häll upp i portionsformar eller serveringsglas och ställ kallt någon timme.

    Liknande recept

    4.8
    10 min
    3-4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben