Chokladpudding
Serverar:
4 portioner
Chokladpudding
Ingredienser
200 g mörk choklad
3 gelatinblad
3 dl mjölk
1 dl strösocker
6 äggulor
1 msk honung
3 ½ dl vispgrädde
Instruktioner
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter och krama sedan ur dem ordentligt. Hacka chokladen.
Blanda alla ingredienser utom grädden och chokladen i en kastrull, värm upp under omrörning och dra av från värmen så fort det börjar sjuda.
Rör ner chokladen, häll upp i en rostfri bunke och ställ svalt så att det nästan kallnar. Rör om då och då utmed kanten så att smeten inte stelnar.
Vispa grädden lagom tjock och vänd ner i den svala smeten.
Häll upp i portionsformar eller serveringsglas och ställ kallt någon timme.
Liknande recept
Chokladpudding
4.5
10
Chokladpudding
4.8
10 min
3-4
4
Chokladpudding och vaniljsås i glas
3
30 min
6
2
Chokladpudding - LCHF
5
10 min
2
Varm chokladpudding
5
30 min
2-4
Chokladpudding med blåbär och romsås
4
1
Engelsk chokladpudding - diabetiker
4
Ljus chokladpudding med riscrisp och citrussallad
4
Italiensk chokladpudding med grädde och jordgubbar.
5
40 min
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!