Chokladpudding från ugnen

Serverar: 6 portioner

Denna utsökta variant på chokladpudding härstammar från ett mycket gammalt recept. Puddingen tillagas i vattenbad i ugnen.

Ingredienser

  • 8 skivor vitt bröd
  • 15 g smör eller margarin
  • 50 g riven mörk eller ljus blockchoklad
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 3 dl mjölk
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form, ca 1 liter, med matfett. Skär brödskivorna diagonalt till trekanter.
    2. Bred matfett på brödskivorna. Täck formens botten med brödskivor, lägg smörsidan nedåt i formen. Strö över hälften av chokladen. Lägg resten av brödet ovanpå och strö över resten av chokladen. Vispa ägg, äggulor, socker och kakao i en skål till en jämn smet.
    3. Hetta försiktigt upp mjölken tills bubblor formas kring kanten. Vispa försiktigt ner mjölken i kakaoblandningen och häll sedan blandningen över brödet. Låt stå 5 minuter.
    4. Tryck ner brödet i vätskan och ställ ner den ugnsfasta formen i en braspanna/större ugnsfast plåt med höga kanter. Fyll den understa pannan med kokande vatten upp till hälften av kanten. Baka i ugnen 30 minuter tills mjölkblandningen är fast. Servera chokladpuddingen varm eller kall och garnera denmed lite florsocker.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben