Chokladpudding med hallon, färskostboll och rostad mandel

Serverar: 4 portioner

En hemmagjord chokladpudding tar lite längre tid att göra men å andra sidan är den mycket godare och man har koll på ingredienslistan.

Ingredienser

  • 1 3/4 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk fruktsocker
  • 100 g mörk choklad, 70 %
  • Färskostboll
  • 2 dl kesella 10%
  • ½ dl créme fraiche 34 %
  • 1 vaniljstång
  • 1 tsk fruktsocker
  • 3 dl hallon
  • 50 g flagad rostad mandel
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädden tillsammans med fruktsockret. Dra kastrullen av plattan så fort det börjar närma sig kokpunkt. Hacka den mörka chokladen och tillsätt den. Rör om tills chokladen har smält.
    2. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i kastrullen, rör om tills de har löst upp sig. Fördela blandningen i 4 skålar eller glas och låt stå i kylskåp minst 2 timmar.
    3. Blanda kesella och créme fraiche i en skål. Dela vanijstången och skrapa ur fröna, blanda ner fröna i färskosten och tillsätt fruktsockret. Forma till en boll. Servera med rostad mandel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben