Chokladpudding med saffransgrädde

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Oprövat recept som såg smarrigt ut! Får bli morgondagens projekt.

Ingredienser

  • Chokladpudding
  • 75 g mörk choklad, 70-85%
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • ½ vaniljstång
  • 4 äggulor
  • ¾ dl strösocker
  • Saffransgrädde
  • ½ pkt saffran
  • 1 msk konjak
  • ½ msk strösocker
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Chokladpudding: Sätt ugnen på 150 grader. Hacka chokladen, värm grädde och mjölk i en kastrull tillsammans med en snittad vaniljstång - var noga med att det inte får koka. Ta upp vaniljstången och rör ned chokladen tills det att smeten är jämn. Vispa ihop ägg och socker, tillsätt detta till smeten. Fyll i ugnssäkra små formar (ex kopper el dyl) och grädda i ugnen 1 timme.
    2. Saffransgrädde: Blanda saffran, konjak och socker i en bunke, vispa ihop med grädden.
    3. Låt chokladpuddingen svalna.
    4. Servera chokladpuddingen med en klick av saffransgrädden.

    Liknande recept

    4.8
    10 min
    3-4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben