Chokladpudding med sås

Serverar: 4-6 portioner

Otroligt god chokladpudding.

Ingredienser

  • 55 g extra fint vetemjöl
  • 25 g kakaopulver
  • 85 g rumsvarmt smör, plus extra till formen
  • 1 tsk mald kanel
  • 115 g råsocker, alt vanligt strösocker
  • 1 ägg
  • 2 msk mörkt farinsocker alt mörkt muscovadosocker
  • 55 g pekannötter, hackade
  • 3 dl varmt kaffe
  • Florsocker att pudra över
  • Vispad grädde till servering
  • Instruktioner

    1. Sikta ner mjöl, kakaopulver och kanel i en stor skål. Tillsätt smör, 85 g av sockret samt ägget och vispa ihop till en slät smet. Häll den i en smord, låg ugnssäker form som rymmer 1,2 liter och strö över mörkt farinsocker och pekannötter.
    2. Häll kaffet i en stor tillbringare och rör ner resten av sockret tills det har lösts upp och häll försiktigt blandningen över smeten.
    3. Grädda puddingen i 160 grader i 50-60 minuter eller tills den har stannat i mitten. Pudra över lite florsocker och servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben