Chokladriddare med päron

Serverar: 4 portioner

När du är sugen på något sött men skafferiet gapar tomt kan din räddning vara fattiga riddare. Dessa lättlagade bakverk svänger du ihop på ett kick.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 2 msk + 2 tsk strösocker
  • 8 skivor baguette
  • 2 tsk kakao
  • Till stekning
  • 1 + 2 msk smör
  • Till servering
  • 2 päron
  • 1 dl crème fraiche eller vispgrädde
  • Ev riven choklad
  • Instruktioner

    1. Skala, kärna ur och dela päronen i klyftor. Stek dem mjuka i 1 msk smör.
    2. Blanda ägg, mjölk, mjöl, kakao och 2 msk socker till en slät smet. Doppa brödskivorna i smeten och stek dem i stekpanna med 2 msk smör.
    3. Lägg det stekta brödet på tallrikar och sikta över lite kakao och socker. Servera brödskivorna med de stekta päronen och en klick crème fraiche eller lite vispad grädde. Strö gärna över lite riven choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben