Chokladrulltårta med apelsinkräm

En god och annorlunda rulltårta

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 3/4 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 gelatinblad
  • 3 msk konc apelsinjuice
  • 250 g kesella
  • 2 msk florsocker med citron
  • Garnering
  • 25 g mörk choklad
  • strimlat skal av 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Kakan: Sätt ugnen på 250 grader. Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda potatismjölet, kakaon och bakpulvret. Rör ner i äggtoddyn. 2. Bred ut smeten i ett jämnt lager på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i c:a 5 min. 3. Stjälp upp kakan på ett papper och lossa den försiktigt( pensla papperet med kallt vatten om det inte släpper) Lägg en fuktig bakduk över och låt svalna 4. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.Värm apelsinjuicen och låt gelatinbladen smälta i den. Låt svalna. Rör samman juicen, kesellan och florsockret. 5. Bred fyllningen på rulltårtan och rulla ihop den från långsidan. Slå in den i bakpapper och lägg den med skarven neråt i kylen i en timme. 6. Smällt chokladen i vattenbad. Ringla över chokladen på tårtan. Kyl i c:a 10 min. tills chokladen stelnat. Strö över apelsinskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben