Chokladrutor i långpanna

Serverar: 30 portioner

Mums

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 4 ½ dl socker
  • 2 dl vatten
  • 200 g smör eller margarin
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • Glasyr
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl mellangrädde
  • 4 msk socker
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • Kokos till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Koka upp vatten i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt matfettet i mindre bitar. Låt det smälta under omrörning.
    3. Blanda samman mjölet och bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner det i äggsmeten omväxlande med vätskan. Rör till en jämn smet.
    4. Häll smeten i en välsmord långpanna, 30x40 cm stor. Grädda i nedre delen av ugnen ca: 15 minuter eller tills kakan fått fin färg och känns torr. Låt kakan kallna.
    5. Smält matfettet till krämen i en kastrull. Tillsätt grädde, socker, mjöl och kakao. Låt krämen koka tills den tjocknar, ca. 5 minuter.
    6. Låt krämen svalna lite. Bred krämen över den kalla kakan och strö över kokosen. Skär kakan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben