Chokladrutor med russin och mandel
Mörk chokladbotten med russin, hackad mandel och smaksatt med portvins essence. Pricken över i:et är den smarriga chokladsmörkrämen och garneringen med mandelflagor. Mums!
Ingredienser
3 dl flytande margarin
3 dl vatten
7 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
2 dl russin
2 dl hackad mandel
½-1 tsk portvins essens
Glasyr
6 äggulor
125 g smör
150 g florsocker
175 g mörk blockchoklad
Garnering
Mandelflagor
Instruktioner
- Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Smaksätt med portvins essens. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Vänd ner russin och hackad mandel. Grädda kakan i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
- Glasyr:
Smält blockchokladen och låt den avsvalna. Rör äggulor, smör och florsocker smidigt. Rör i den avsvalnade smälta chokladen. Bred ut krämen över kakan och garnera med flagad mandel.
- Hoppas att det skall smaka!
Liknande recept
Kommentarer (0)