Chokladrutor med russin och mandel

Serverar: 30 portioner

Mörk chokladbotten med russin, hackad mandel och smaksatt med portvins essence. Pricken över i:et är den smarriga chokladsmörkrämen och garneringen med mandelflagor. Mums!

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 2 dl russin
  • 2 dl hackad mandel
  • ½-1 tsk portvins essens
  • Glasyr
  • 6 äggulor
  • 125 g smör
  • 150 g florsocker
  • 175 g mörk blockchoklad
  • Garnering
  • Mandelflagor
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Smaksätt med portvins essens. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Vänd ner russin och hackad mandel. Grädda kakan i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    2. Glasyr: Smält blockchokladen och låt den avsvalna. Rör äggulor, smör och florsocker smidigt. Rör i den avsvalnade smälta chokladen. Bred ut krämen över kakan och garnera med flagad mandel.
    3. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben