Fem minuters paus.
En kopp kaffe och en läcker skorpa med choklad
och nötter ger andrum och lust.
Strax blir vardagen lättare att tampas med.
Ingredienser
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 msk kakaopulver
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl strösocker
1 ägg
100 g cashewnötter, grovt hackade
2 msk honung
Instruktioner
Blanda mlöl, bakpulver, salt, kakao och vaniljsocker.
Rör smöret smidigt och rör i socker och ägg.
Vänd sedan i mjölblandningen och nötterna.
Rulla degen till tre längder, ca 35 cm långa. Platta till längderna, så de blir ca 4 cm breda, direkt på papprad plåt.
I bredd men ändå åtskiljda.
Pensla dem med ljumen honung och grädda 15 minuter mitt i 175-graders ugn.
Ta ut och låt svalna på pappret, på galler,det går fort.
Skär längderna i 2 cm breda sneda bitar. Lägg dem huller om buller och ställ in dem i ugnen .
Stäng av värmen och låt skorporna torka i ca 1 timme på efter värme (tills ugnen är kall) med ugnsluckan en aning på glänt.
Skorporna bör förvaras torrt.