Chokladskorpor

Serverar: 50 portioner

Fem minuters paus. En kopp kaffe och en läcker skorpa med choklad och nötter ger andrum och lust. Strax blir vardagen lättare att tampas med.

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk kakaopulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 100 g cashewnötter, grovt hackade
  • 2 msk honung
  • Instruktioner

    1. Blanda mlöl, bakpulver, salt, kakao och vaniljsocker. Rör smöret smidigt och rör i socker och ägg. Vänd sedan i mjölblandningen och nötterna.
    2. Rulla degen till tre längder, ca 35 cm långa. Platta till längderna, så de blir ca 4 cm breda, direkt på papprad plåt. I bredd men ändå åtskiljda.
    3. Pensla dem med ljumen honung och grädda 15 minuter mitt i 175-graders ugn. Ta ut och låt svalna på pappret, på galler,det går fort.
    4. Skär längderna i 2 cm breda sneda bitar. Lägg dem huller om buller och ställ in dem i ugnen . Stäng av värmen och låt skorporna torka i ca 1 timme på efter värme (tills ugnen är kall) med ugnsluckan en aning på glänt. Skorporna bör förvaras torrt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben