Lavendel och chokladskorpor

Sagolikt goda skorpor! Mina favoriter!

Ingredienser

  • 120 g grovt hackad sötmandel
  • 2 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 3 msk torkade lavendelblommor
  • 5 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g grovt hackad mörk choklad
  • Ca 0,5 dl vatten
  • 1 äggvita till pensling
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör ihop lavendelblommorna, socker, mjöl och bakpulver. Tillsätt de två äggen. Hacka choklad och mandel grovt, rör ner i smeten. Tillsätt så mycket vatten, ca 0,5 dl, så att alltsammans blir en mjuk och smidig deg. Fördela degen i fyra delar och rulla ut till längder på en plåt med bakplåtspapper.
    3. Pensla längderna med den lätt uppvispade äggvitan. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 20 min.
    4. Tag ut dem ur ugnen och sänk värmen på ugnen till 100 grader.
    5. Skär längderna till bitar och vänd dem på sidan för att torka dem i mitten av ugnen i ca 40 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben