Chokladskorpor med konjakskräm
Serverar: 25-30 portioner
En perfekt liten skorpa att njuta till kaffet.
Skorporna håller sig spröda i en burk på torr plats väldigt länge.
Krämen blir godare om den får stå en stund i kylen och mogna innan den serveras.
Ingredienser
2 msk smör
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
1 ägg
½ dl filmjölk
Kräm
1 dl kesella
1 msk florsocker
½ msk konjak
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
Smält smöret och låt det svalna något. Blanda mjöl, havregryn, kakao, bakpulver, vaniljsocker och socker.
Vispa ihop ägg, filmjölk och smör. Häll det i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Rulla ut degen i två längder, lika långa som plåten.
Lägg dem på en bakplåtspapper på en plåt.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta ut och skär längderna med tandad kniv i sneda bitar.
- Lägg skorporna med snittytan upp och grädda dem ca 5 minuter till.
Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt. Låt skorporna stå kvar någon timme i ugnen.
- Rör ihop färskost, florsocker och konjak. Låt krämen stå i kylen minst 1 timme för att mogna.
Bred kräm på skorporna och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)