Chokladskorpor med konjakskräm

Serverar: 25-30 portioner

En perfekt liten skorpa att njuta till kaffet. Skorporna håller sig spröda i en burk på torr plats väldigt länge. Krämen blir godare om den får stå en stund i kylen och mogna innan den serveras.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • ½ dl filmjölk
  • Kräm
  • 1 dl kesella
  • 1 msk florsocker
  • ½ msk konjak
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda mjöl, havregryn, kakao, bakpulver, vaniljsocker och socker. Vispa ihop ägg, filmjölk och smör. Häll det i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Rulla ut degen i två längder, lika långa som plåten. Lägg dem på en bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta ut och skär längderna med tandad kniv i sneda bitar.
    3. Lägg skorporna med snittytan upp och grädda dem ca 5 minuter till. Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt. Låt skorporna stå kvar någon timme i ugnen.
    4. Rör ihop färskost, florsocker och konjak. Låt krämen stå i kylen minst 1 timme för att mogna. Bred kräm på skorporna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben