Chokladskorpor

Jättegoda skorpor att ha som tilltugg till kaffe och te.

Ingredienser

  • 100 g hasselnötter
  • 50 g mandel
  • 100 g mörk choklad , typ Ritter
  • 150 g rumsvarmt margarin
  • 2 dl socker
  • 1 dl flytande honung
  • 1 ägg
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • 1 msk bakpulver
  • 6 dl mjöl ca
  • Instruktioner

    1. Hacka nötter, mandel och choklad grovt. 2. Rör fett, socker och honung mjukt och blanda i ägget. 3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt det i smeten och rör om. Blanda sist i det hackade. 4. Forma degen till fyra rullar på längden av plåten. Platta till ordentligt. 5.Grädda i 200 grader mitt i ugnen ca 15 min. 6. Låt svalna i ca 15 min. 7. Skär i bitar, ca 1.5 cm tjocka och ställ dem på kant på plåten. 8. Baka ytterligare 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben