Svensk tiramisu

Serverar: 4 portioner

Den italienska klassikern får en svensk touch med punsch, chokladskorpor och vinbär.

Ingredienser

  • 200 g mascarpone
  • 3 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 4 äggvitor
  • 2 dl grädde
  • Ca 3-4 dl espressokaffe
  • 6 cl punsch
  • 2 cl vodka
  • 300 g chokladskorpor
  • Garnering
  • Vinbär
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Blanda äggula och florsocker och vispa luftigt. Vispa äggvitan och grädde var för sig. Blanda kaffe, punsch och vodka. Blanda hälften av kaffemängden med äggulan. Vänd ner mascarpone, grädde och sist äggvitan.
    2. Fördela smeten i 4 glas eller koppar, eller i en stor form. Doppa skorporna i resten av kaffet och tryck ner dem i smeten. Låt stå i kyl.
    3. Garnera med vinbär och kakao.

    Liknande recept

    1 h 12 min
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tiramisù
    Tiramisù betyder ungefär "pigga upp mig". Det är säkert för att denna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben