Den italienska klassikern får en svensk touch med punsch, chokladskorpor och vinbär.
Ingredienser
200 g mascarpone
3 äggulor
1 dl florsocker
4 äggvitor
2 dl grädde
Ca 3-4 dl espressokaffe
6 cl punsch
2 cl vodka
300 g chokladskorpor
Garnering
Vinbär
Kakao
Instruktioner
- Blanda äggula och florsocker och vispa luftigt.
Vispa äggvitan och grädde var för sig. Blanda kaffe, punsch och vodka. Blanda hälften av kaffemängden med äggulan. Vänd ner mascarpone, grädde och sist äggvitan.
- Fördela smeten i 4 glas eller koppar, eller i en stor form.
Doppa skorporna i resten av kaffet och tryck ner dem i smeten. Låt stå i kyl.
- Garnera med vinbär och kakao.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Tiramisù
Tiramisù betyder ungefär "pigga upp mig". Det är säkert för att denna...