Chokladsnitt med strössel

Serverar: 50 portioner

Dessa chokladsnittar innehåller varken ägg eller bakpulver i degen. Endast ägg till pensling som man ju kan utesluta ifall man inte tål det.

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 - 4 ¼ dl vetemjöl
  • 200 g smör el margarin
  • Pensling
  • Ägg
  • Strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Lägg socker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en skål eller direkt på bakbordet. Finfördela smöret i blandningen och arbeta ihop till en deg.
    2. Dela degen i sex bitar och rulla ut varje bit till en längd lika lång som plåtens långsida. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
    3. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö på strössel. Fint på de mörka chokladkakorna är strössel i olika färger. Grädda i 10 minuter. Skär längderna i sneda kakor innan de kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben