Fisk i citronsås med strössel

Serverar: 3 portioner

Tid: 20 minuter

God fiskrätt

Ingredienser

  • 400 g blockfryst fiskfilé
  • Sås
  • 1 msk smör
  • 1 ½ msk mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk fiskfond
  • Rivet skal av ¼ citron
  • 1 msk citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Strössel
  • 2 msk persilja
  • ½ msk purjolök
  • Rivet skal av ¾ citron
  • Instruktioner

    Halvtina fiskfilén så att fiskblocket kna delas i 2 - 3 rejäla bitar.Smält smöret i en liten traktörpanna. Rör ner mjölet och vispa in mjölken till en sås. Koka upp under omrörning. Koka såsen i 3 minuter. Smaka av med fiskfond, citronskal, citronsaft, salt och peppar. Lägg i fiskbitarna och sjud dem i 8 - 10 minuter tills fiskköttet har blivivt vitt rakt igenom. Hacka under tiden persilja, purjolök och blanda till ett strössel tillsammans med resten av citronskalet. Strö över varje portion. Servera med potatis eller ris.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben