Annas goda fisk i ägg- och citronsås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Mina barn älskar denna fiskrätt och jag har även fått tummen upp från andra som i vanliga fall inte gillar att äta fisk.

Ingredienser

  • Ca 400 g fryst torskfilé eller annan fisk
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1-1½ fiskbuljongtärning
  • 2½-3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk smör
  • 1 pressad citron, ca 3 msk
  • 4-5 ägg
  • Ev en persiljekvist
  • Instruktioner

    1. Tina fryst fiskblock om du inte använder färska filéer. Gör inget om de är halvtinade vid tillagningen. Koka äggen hårdkokta.
    2. Smält smöret och vispa i mjölet tillsammans med vattnet, se upp så det inte klumpar sig. Tillsätt buljongtärning samt grädden och koka under omrörning på svag värme i ca 3 minuter, tills såsen tjocknat till sig. Smaksätt med pressad citron.
    3. Skiva/dela fisken i bitar och lägg ned i såsen som tillsammans får sjuda i ca 10-15 minuter. Skala och dela äggen i äggdelaren två gånger, en gång på längden och en gång på bredden. Lägg ned i fisksåsen och rör om så allt fördelar sig. Servera till kokt potatis eller ris med en persiljekvist.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (2)

    Clis 18 december 2011

    Det här var jätte gott! Och enkelt :) Ska laga det för andra gången imorn. Så tack! :)

    sarsor1 25 april 2012

    Enkel och gott fiskrätt, tack så mycket!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben