Mina barn älskar denna fiskrätt och jag har även fått tummen upp från andra som i vanliga fall inte gillar att äta fisk.
Ingredienser
Ca 400 g fryst torskfilé eller annan fisk
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
1-1½ fiskbuljongtärning
2½-3 dl matlagningsgrädde
2 msk smör
1 pressad citron, ca 3 msk
4-5 ägg
Ev en persiljekvist
Instruktioner
Tina fryst fiskblock om du inte använder färska filéer. Gör inget om de är halvtinade vid tillagningen. Koka äggen hårdkokta.
Smält smöret och vispa i mjölet tillsammans med vattnet, se upp så det inte klumpar sig. Tillsätt buljongtärning samt grädden och koka under omrörning på svag värme i ca 3 minuter, tills såsen tjocknat till sig. Smaksätt med pressad citron.
Skiva/dela fisken i bitar och lägg ned i såsen som tillsammans får sjuda i ca 10-15 minuter. Skala och dela äggen i äggdelaren två gånger, en gång på längden och en gång på bredden. Lägg ned i fisksåsen och rör om så allt fördelar sig. Servera till kokt potatis eller ris med en persiljekvist.
Det här var jätte gott! Och enkelt :) Ska laga det för andra gången imorn. Så tack! :)
Enkel och gott fiskrätt, tack så mycket!